• © Bardal Camping
    © Bardal Camping
  • © Bardal Camping
    © Bardal Camping

Fotturer i nærmiljøet

Bardal er et godt utgangspunkt for mange fine fjellturer. Turer som er registrert i Telltur er sagnomsuste Borgen, som er en tur som tar ca en time. Avstanden fra veien opp til Borgen er 1 km. Når du kommer opp til steinhytta som ble bygget av Lars Enga ca 1920, vil du finne en bålplass og en vakker utsikt over Bardal. Inne i hytta er det gjenstander fra riktig gamle dager, det er verdt turen.

(Borgen, flere bilder i bildegalleri)

Går du videre opp 2 km, kommer til Veten. Da får du utsikt over Nesna og Bardalsøya og mot Utskarpen. Fantastisk utsikt. 

(Veten, flere bilder i bildegalleri)

En annen fin tur er å gå forbi Kirka i Bardal og videre opp til Brensla. Turen er på ca 2 km og er også registrert i Telltur. Om du skulle ombestemme deg halvveis, kan du ta en avstikker ned til Storhaugvika, her finner du en fin bålplass og du kan fiske fra berget rett i Ranfjorden. Vi har flere fine turområder lokalt, spør oss gjerne og vi forteller deg hvor du kan gå.

Næpsteinen

Næpsteinen er Helgelands svar på Trolltunga, dog i noe mindre utgave. Men Næpsteinen er spektakulær og gir en utsikt som få. Høydeskrekken får utfordringer.

Tur til Næpsteinen som den er forklart her går fra Bardal i Leirfjord kommune. Selve Næpsteinen ligger ikke i Leirfjord kommune, men mesteparten av turen går i denne kommunen.

Ved å ta utgangspunkt sentralt i Bardal så kjører man over brua og opp til Kirken, som er godt synlig på østsiden av bygda. Ved Kirken er det parkeringsplass, evt kjør 500m hvor det er liten parkeringsplass med plass til ett par biler. Fra Kirken går man ca 500m på Innergårdsveien hvor du holder til venstre ved første veikryss etter et par hunder meter. Fremme ved neste veikryss står det merket tursti til Brensle. Følg denne til toppen ca 2km. Etter dette er stien slutt, men man kan se toppen over turmålet, Risfjellet, som er en mindre topp under Hestnesfjellet. Ta også en titt tilbake mot Bardal og nyt utsikten. Turen går over myr og noe mindre bergpartier. Følg naturlige trasser langs myrene nordover til en bergrygg som går oppover mot Risfjellet. Følg ryggen på Risfjellet og man vil finne et par varder på vestsiden mot havet. Rett nedenfor disse finner du Næpsteinen. På Kartverket sine kart er denne avmerket for langt sør.

For lettest tur følg myrene stort sett på sørsiden og følg ryggen opp mot Risfjellet. Turen er ca 13km tur/retur, hvor mesteparten av turen går uten sti.


Se også:

Wangbrygga

Wangbrygga

Wangbrygga er en gammel brygge der det var butikk i gamle dager, brygga fungerer i dag som museum og resturant.

vis